Translate

Sunday 13 January 2013

Torrons de "yema"


Ingredients (per fer 2 barres)

- 400g farina d'ametlla
- la ratlladura d'una llimona grossa o 2 de petites
- 400 g de sucre morè
- 1 gotet d'aigua
- 1 cullerada sopera de mel de mil flors
- 5 rovells d'ou


Preparació

1) Barrejar la farina d'ametlla amb la ratlladura de la llimona en una olla grossa.
2) En un cassó a part, posar l'aigua i escalfar a foc mig. Afegir la mel i el sucre i remenar fins que el sucre estigui ben desfet.
3) afegir el líquid del 2) a la mescla del 1)
4) ben barrejar-ho tot.
5) afegir els 5 rovells i barrejar-ho fins que no es vegi gens de color taronja.
6) Coure-ho a foc lent i anar barrejant perquè no s'enganxi fins que els rovells estiguin cuits.
7) Posar paper del forn sobre els motlles rectangulars i repartir la massa. És molt espessa i un cop es refreda agafa més duresa. Per tant, el millor és escampar-la ràpidament amb una espàtula, acabar-la d'embolicar i ben pressionar perquè agafi la forma del motlle.
8) deixar refredar, desemmotllar i servir.
* Si es vol es poden cremar per sobre i pels costats amb una planxa com la de cremar la crema catalana.
* Per conservar millor: posar-los a la nevera o congelar-los.
Surten molt bons!  

No comments:

Post a Comment