Translate

Monday 4 February 2013

crema catalana



Ingredients 

- 4 rovells d'ou
- 1 litre de llet
- 5 cullerades soperes de sucre
- 1 branca de canyella
- 1 pela de llimona
- 2 cullerades soperes de farina de Maizena o un sobre de midó de blat.

Preparació

1) Posem en un cassó la llet i l'escalfem a foc mig.
2) En el pot del turmix tirem: els rovells, el sucre, la Maizena i un raig de la llet calenta. Ho passem pel turmix fins a formar una pasta fina i ho reservem.
3) A la llet que encara queda en el cassó hi tirem la canyella i la pela de llimona. (si ens agrada més el gust de la canyella podem afegir-hi una mica de canyella en pols) Ho deixem a foc mig fins que la llet agafi el gust, vigilem que no bulli ni s'enganxi al fons.
4) Colem la llet amb les espècies en un altre cassó i ho continuem tenint al foc.
5) Tirem la pasta del 2) a la llet aromatitzada del 4) a poc a poc sense deixar de remenar. Amb pocs minuts ho tindrem ja ben espès i amb una textura fina.
6) Repartir en les cassoletes de fang. Deixar refredar i servir.

Bon profit!

No comments:

Post a Comment