Translate

Saturday 16 March 2013

Brunyols de l'Empordà _ recepta familiar



Ingredients (per 1 kg de brunyols)

per la massa:
- 85g aigua
- 115g llet
- 55g sucre
- pols de sal
- 70g anís
- 30g llevat de parís (es pot comprar a qualsevol forn de pa)
- 25g mantega
- 580g farina
- ratlladura de dues llimones petites
- 25g matafaluga en gra (a l'hora de fer la massa la triturarem amb un molinet de cafè, així no perd tant la olor i el gust)
- 2 ous

per fregir i l'acabat final:
- oli d'oliva
- sucre
- moscatell
- anís

Preparació

1) - Pels que teniu panificadora. Poseu tots els ingredients a la cubeta i seleccioneu el programa d'amassat i llevat.
- Pels que no en teniu. Poseu tots els ingredients en un bol i els amasseu. Us recomano posar els líquids tebis, no calents. Així ajudareu a que el llevat comenci a actuar el més aviat possible.
Un cop feta la massa la col·loqueu en un recipient i el tapeu amb un drap de cotó i el deixeu reposar en un lloc que no hi passi corrent fins que la massa sigui el doble, 1,5h aprox. depèn la temperatura ambient.
2) Un cop la massa ha llevat heu de preparar:
- Una paella grossa amb 3 o 4 dits d'oli d'oliva.
- Una tasseta amb oli, servirà per sucar-hi els dits i donar forma als brunyols.
- Un plat amb 3 o 4 fulls de paper de cuina absorbent.
- Un plat fondo amb sucre.
- Un porró amb anís i moscatell al 50%, meitat i meitat, al gust de cadascú. (opcional) 
- Una olla grossa amb tapa
3) Amb les mans ben netes, es suquen els dits amb l'oli de la tasseta. S'agafa un pessic de la massa i es dóna forma rodona i aplanada. Es fregeixen amb l'oli ben calent.
4) Amb una escumadora es treuen, es posen sobre el paper absorbent i es ruixen amb el porró.
5) Es posen al plat i s'arrebossen amb sucre. 
6) Finalment es posen dins l'olla ben tapats.

Acabats de fer són boníssims, vigileu no agafeu un empatx!!! :)

No comments:

Post a Comment