Translate

Tuesday 19 March 2013

Trena de pasta de full farcida

Ingredients

Per la massa de pasta de full:
- 120g de farina
- 80g de farina de força
- 80g de mantega
- 8g de margarina, una cullerada sopera
- 4g de sal
- 100g d'aigua

Per farcir:
- Nutella o el que us vingui de gust!

Preparació

1) En un bol hi poseu les farines, 50g de mantega a daus petits o mig desfeta, la sal i l'aigua. I amb una espàtula ho ben remenem fins a formar una massa semblant a la del pa. Ha de quedar el bol pràcticament net, sinó hi afegiu una cullerada més de farina.
2) estirem la massa amb el corró sobre el marbre enfarinat i hi posem la resta de mantega al centre (30g i una cullerada sopera de margarina,8g). Pleguem la massa com si emboliquéssim la mantega i li passem el corró per sobre.
3) Anem plegant, tantes vegades com faci falta, la massa i passant el corró fins que la massa hagi absorbit tota la mantega i margarina.
4) Un cop tinguem la massa acabada, la posem plegada a la nevera 10 minuts.
5) Per fer la trena estirem la massa altre cop, millor si té forma rectangular. I posem la xocolata pel centre com si féssim una ratlla gruixuda de dalt a baix que el dividís en dos. I la resta de massa que no està untada la tallem en forma d'espiga de blat però al revés (talls en diagonal cap a baix). I amb aquestes tires fem la trena, alternant un de la dreta i un de l'esquerra.
6) Un cop feta la courem al forn a 200º uns 30 minuts fins que agafi color.

* consell: la massa ha de ser prima i que no es solapin gaire les tires sinó pot quedar la trena crua del centre.

No comments:

Post a Comment